Retraite: Thuis komen bij jezelf

4-daagse retraite in de Abdij van Orval 

met Marleen Van den Bosch

14-17 april 2020

Thuis komen bij jezelf. Stille retraite in de abdij van Orval

 

Deze 4 daagse retraite wil een hulpbron voor je zijn om tot  verstilling te komen en zo weer contact te voelen met je innerlijke bron.
Het is niet makkelijk om in je eentje te verstillen te midden van de hectiek van elke dag.
Dit is een gelegenheid om je even terug te trekken, om samen stil te kunnen zijn met anderen, en om geïnspireerd te worden door lezingen, meditaties en eenvoudige lichaamsoefeningen. Indien het weer het toelaat, zullen we ook buiten mediteren. Als je er behoefte aan hebt is een individueel gesprek mogelijk.

Om de praktijk van verstillen te beoefenen zijn er weinig plekken meer geschikt dan de abdij van Orval. Ze ontroert door haar eenvoudige schoonheid en ligging in de prachtige natuur van de Gaumestreek. Deze eeuwenoude spirituele plek is een hulpbron om onze geest en ons hart te openen en te zijn met wat er is. Uitgenodigd worden om liefdevol te accepteren wat we zien. De lente in de prachtige natuur van Orval krijgen we er bovenop cadeau.

Praktisch
We verblijven in de prachtige abdij van Orval. Je logeert in een één persoonskamer, maaltijden zijn in stilte, gemeenschappelijk met andere retraitanten (die ook in stilte eten). Indien je vegetarisch wil eten, kan je dit vooraf aan me melden. De maaltijden in de abdij zijn klassiek en erg sober. Een culinair weekend ga je elders moeten zoeken. ;-)

We zullen ook geregeld buiten zijn om te mediteren en te wandelen.

Deelname aan een gebedsdienst van de broeders in de christelijke traditie is mogelijk maar niet verplicht. Het is fijn dat we bij hen te gast mogen zijn.

Enige (zij het beperkte) ervaring met meditatie is voor deze retraite noodzakelijk.

Indien je lijdt aan een acute depressie, neiging hebt tot psychose of ander ernstig psychisch lijden is deze retraite wellicht niet geschikt. Indien je twijfelt of je in aanmerking komt voor deelname, kan je per mail contact met me nemen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Data: dinsdagnamiddag 14 tem vrijdagnamiddag 17 april.

Kostprijs: vroegboekkorting tot eind 2019: 395€
Vanaf jan 2020: 440€

Inbegrepen: verblijf in een één persoonskamer, alle maaltijden, 4 dagen deelname aan het programma met gelegenheid tot individueel gesprek.

Begeleiding: Marleen Van den Bosch

Inschrijven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Indien je interesse hebt, wacht niet te lang met aanmelden, want het aantal plaatsen is beperkt. (Max. 15) Je bent definitief ingeschreven na betaling van het inschrijvingsgeld.

Annuleringsvoorwaarden: Tot 2 maand op voorhand krijg je 80% terug van de inschrijvingsprijs. Tussen 2 maanden en 3 weken op voorhand krijg je de helft van het betaalde inschrijvingsbedrag terug. Nadien blijft het volledige bedrag verschuldigd.