Retraite: Opnieuw beginnen

Opnieuw beginnen verwijst naar de beginners mind waartoe de Boeddha ons uitnodigt.

Niet weten, geen modellen en concepten, gewoon fris zijn in het moment en kijken wat zich daar ontvouwt. Om deze praktijk te beoefenen zijn er weinig plekken meer geschikt dan de abdij van Orval.

Ze ontroert door haar eenvoudige schoonheid en ligging in de prachtige natuur van de Gaumestreek. Deze eeuwenoude spirituele plek is een hulpbron om onze geest en ons hart te openen en te zijn met wat er is. Uitgenodigd worden om liefdevol te accepteren wat we zien. De lente in de prachtige natuur van Orval krijgen we er bovenop cadeau als voorbeeld van liefdevol opnieuw beginnen.

Je hoeft geen ‘doorwinterde’ meditatie ervaring te hebben om aan deze retraite deel te nemen. We vertrekken immers vanuit de eeuwenoude praktijk van ’ opnieuw beginnen’ en zijn vanzelfsprekend allemaal beginners. Minimale ervaring zodat je een notie hebt van meditatie, volstaat.

Praktisch
We verblijven in de prachtige abdij van Orval. Je logeert in een één persoonskamer, maaltijden zijn in stilte, gemeenschappelijk met andere retraitanten (die ook in stilte eten).
In deze retraite zullen we verschillende meditatievormen beoefenen: zitten, stappen, liggen, concentratie, open gewaar zijn, acceptatie, oefeningen in mildheid en mededogen. Ik  zal geregeld voor inhoudelijke toelichting zorgen.

We zullen veel tijd in stilte doorbrengen, maar er zal ook ruimte zijn om ervaringen uit te wisselen. Ik zal beschikbaar zijn voor een kort individueel gesprek indien daar behoefte aan is. We zullen ook geregeld buiten zijn om te mediteren en te wandelen. Deelname aan een gebedsdienst van de broeders in de christelijke traditie is mogelijk maar niet verplicht. Het is fijn dat we bij hen te gast mogen zijn.

Data: maandagnamiddag 8 tem donderdagnamiddag 11 april.

Kostprijs: 395€ indien je boekt voor 31 oktober 2018. Vanaf november 2018 450€

Inbegrepen: verblijf in een éénpersoonskamer, alle maaltijden, deelname aan het programma.

Begeleiding: Marleen Van den Bosch

http://www.marleen-vandenbosch.be/over

Inschrijven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Indien je interesse hebt, wacht niet te lang met aanmelden, want het aantal plaatsen is beperkt (max. 12). Je bent definitief ingeschreven na betaling van het inschrijvingsgeld.

Annuleringsvoorwaarden: Tot 2 maand op voorhand krijg je 80% terug van de inschrijvingsprijs. Tussen 2 maanden en 3 weken op voorhand krijg je de helft van het betaalde inschrijvingsbedrag terug. Nadien blijft het volledige bedrag verschuldigd.