Lezing: De kunst van gelukkig zijn: omgaan met moeilijke emoties

We willen alleen maar gelukkig zijn. Op dat verlangen stemmen we ons hele doen en laten af. En wat blijkt? We krijgen dat nooit helemaal voor mekaar.

We lijden en hebben dan het gevoel dat we iets verkeerd doen. Geluk is immers mogelijk? “Als ik… dan misschien?”

We zijn collectief gevat in een misverstand over lijden en geluk. We denken dat lijden tegengesteld is aan geluk. We willen zo graag alleen maar gelukkig zijn, en we proberen lastige emoties angstvallig te vermijden.

En net daardoor lijden we meer.

Hoe kunnen we adequaat omgaan met al onze emoties, en ook de meest lastige een plek geven, in volle aandacht?  En hoe kunnen we onze vreugde voeden, zonder het lastige weg te willen? Hoe ziet de kunst van gelukkig zijn eruit?

Deze lezing wordt in het najaar twee keer gegeven door Marleen Van den Bosch (www.marleen-vandenbosch.be/over).

1. Donderdagavond 20 september 2018. Aanvang om 20u met een meditatie, na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen tot omstreeks 22u.

Waar: Naamsevest 118, 3000 Leuven (bij eventueel ruime belangstelling andere locatie in het Leuvense)

Kostprijs: 10€: graag vooraf aanmelden (ifv aantal plaatsen en locatie), betaling kan ter plaatse. 

2. Op zaterdag 8 december van 10 tot 12u te Schaarbeek (locatie nader te bepalen), in samenwerking met Body & Mindfulness Schaarbeek. Voor meer info: Reinhilde Pulinx (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Griet Rigo (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).