Weekend: De beoefening - toegepaste Boeddhistische psychologie

In dit weekend verkennen we in de diepte een aantal beoefeningen die centraal staan in de Boeddhistische psychologie. We wisselen korte toelichtingen af met meditaties en andere oefeningen en uitwisselingen in groep. Achtereenvolgens verkennen we:

1. de praktijk van het gewaarzijn: over meditatieve poorten, concentratie versus observatie, gewaar zijn van de eigen geest

2. de praktijk van het cultiveren: over heilzaam voedsel voor de eigen geest; cultivering van hartskwaliteiten zoals dankbaarheid en liefdevolle vriendelijkheid

3. de praktijk van toewijding: over intentie en inspanning en mildheid voor jezelf, en de hindernissen op ons pad; 

4. de praktijk van verbinden: over hoe de beoefening verbinden met het dagelijkse leven; willen versus moeten; de aandachtsoefeningen; diep luisteren en aandachtig spreken.

Doelgroep
Mensen die het Boeddhisme als inspiratie in hun leven verder willen verkennen en ontwikkelen.

Begeleiders: Marleen Van den Bosch en Sven De Weerdt

Data: vrijdag 26/10/2018 vanaf 18u30 tot zondag 28/10/2018 om 17u

Plaats
Deze retraite gaat door in het Koningsteen, nabij Mechelen: Oxdonkstraat 168, 1880 Kapelle op-den Bos, tel: +32 (0) 15 71 00 52

Prijs

280 euro, excl. residentiële kosten. Deze prijs is vooral gebaseerd op een redelijke vergoeding voor de begeleiders zonder winstbejag na te streven. Indien de prijs een belemmering vormt voor je deelname, vernemen we dat graag zodat we kunnen onderzoeken of en hoe we je deelname toch mogelijk kunnen maken.

De residentiële kosten worden rechtstreeks afgerekend met Koningsteen: 49,5 euro voor 3 maaltijden (lunch en diner op zaterdag; lunch op zondag) + 80 euro voor twee overnachtingen en ontbijt (gedeelde kamer) of 120 euro voor twee overnachtingen en ontbijt (single kamer).

Inschrijving

Kan door eenvoudigweg een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je naam, adres en telefoonnummer.